22.11.2019 ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "NESKORÁ JESEŇ"/ ELEMENT KOV

22.11.2019 ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "NESKORÁ JESEŇ"/ ELEMENT KOV

ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "NESKORÁ JESEŇ"/ ELEMENT KOV

Pozývame vás na 4. workshop zo série 5 harmonizačných workshopov - podla 5 elementov, kde sa tentokrát venujeme elementu Kov / "Neskorá jeseň" v nás. Podporíme aktuálne pľúca a taktiež hrubé črevo - pocítite zvýšenie vitality, zlepší sa vám flexibilita tela a mysle, odídete s lepšou náladou alebo minimálne pokojnou mysľou, zrelaxovaní a zregenerovaní. Čaká na nás detox, výživa, liečenie, spriechodňovanie tokov energie, sebapoznávanie na úrovni tela i duše podľa starých jogínskych a taoistických učení - a vo výsledku rovnováha všetkých našich častí :)

Darujte sebe či blízkym darček pre seba - čas pre seba, kde sa nabijete jedinečným čarom a jemnou silou Yin energie.

Program / Obsah:

Privítanie, úvod do témy workshopu, základné inštrukcie príjemného a bezpečného cvičenia
Či-kungová rozcvička, jemne dynamická - pre rozhýbanie čchi + spinálne cviky - pre zdravie chrbtice
Auto-masážne preklepávacie cvičenia "Do-In" - stimulujeme príslušné šľacho - svalové dráhy
Statický či-kung - pre ešte lepšie sprítomnenie sa a načerpanie energie
Pranayama (dychové cvičenia) - jemno-hmotná výživa
zostava Yin joga pozícií pre element Kov (meridián orgánu Pľúca a vnútornosti Hrubé črevo - ich šľacho - svalové dráhy)
Statické cvičenia "Makko-ho" (individuálne a niektoré aj s párovou variáciou) - strečingujeme intenzívnejšie
Automasáž v štýle shiatsu - oceňujúci, prepájací a liečivý dotyk na príslušných šľacho - svalových dráhach
Očista pľúc zvukom - liečime pľúca harmonizačnými slabikami a zvukom
Očista pľúc meditáciou - liečime pľúca zámerom vo vedení pozornosti, napr. cez vizualizáciu vo farbe
Aromaterapia - liečime pľúca esenciálnymi olejmi
Akupresúra - (seba)liečenie bez ihiel, tlakom prsta na presne lokalizované bioaktívne body tela
Strava pre podporu elementu Zem v nás, očisty - jedlo ako 1. medicína
Záverečná meditácia.
Priestor pre otázky, zdieľanie
Uzatvorenie, rozlúčenie :)

Stretnutie bude obohatené o výklad taoistických súvislostí k elementu Kov - fyzický, emočný a psychický aspekt z pohľadu TČM (Vonkajší patogén - suchosť, Vnútorný patogén - smútok, Spirituálna duša Po, Diagnostické súvislosti pre okruh Kovu, Prejavy energetickej nerovnováhy dráhy pľúc, Prejavy energetickej nerovnováhy dráhy hrubého čreva) - a ako to môžeme využiť v každodennom živote.

Ku kovu (neskorá jeseň a staroba / súmrak) radíme aj schopnosť odlíšiť podstatné od nepodstatného, upratovanie, zhusťovanie - zefektívňovanie, púšťanie starého - preto preberáme tzv. Šankaprakšalánu (očista hrubého čreva: cviky + návod + rady, tipy). Cviky na lepšie ranné vyprázdňovanie. Cviky na otvorenie hrudníka a spriechodnenie toku energiu v ňom a v horných končatinách. Prijímanie nového. Plný jogový dych a rôzne pranajáma cvičenia. Dôležité v tomto období je aj dôraz na Imunitu, tzv. "kovový štít", ochranné obaly. Koža. Citlivosť na "ofúknutie" (ale aj reumatické bolesti, či časté "seknutia"). Duša "Po" zodpovedá za smútok a žiaľ.

Hodina bude vedená skúsenou lektorkou, úžasnou Atkou Tkáčovou, ktorá sa aj profesionálne venuje terapiám a joge. Počas cvičenia bude Atka všetky pozície názorne predvádzať a súčasne doprevádzať výklad slovným popisom a celkovo moderovať stretnutie, takisto vás môže diskrétne sprevádzať niekedy dotykom alebo slovom, aby účastníci benefitovali z pozície čo najviac a dosiahli záverom maximálne uvoľnenie. Niečo viac o Atke a Yin Joge si môžete prečítať aj na weboch: Atka Tkáčová https://a-tka.webnode.sk/o-mne/, https://a-tka.webnode.sk/pristup/, http://openmind.sk/andrea-tkacova-lektor/, http://lotusjoga.sk/atka/, Yin Yoga - https://a-tka.webnode.sk/yin-joga-meridiany/, http://openmind.sk/yin-meridiany-joga/

Na hodinu je potrebná registrácia cez náš rezervačný systém https://rezervacie.yogarituals.sk/ - udalosť nájdete v systéme. Záväznú rezerváciu miesta Vám potvrdíme ihneď po pripísaní úhrady na našom účte.

Cena za workshop je 29 €

Čas workshopu: 22.11.2019 (sobota) o 18:30 – 21:00

Platba na účet: IBAN: SK6183300000002201613136 BIC/SWIFT: FIOZSKBAXXX , najneskôr 2 pracovné dni pred začiatkom seminára, prijatá platba na náš účet. Do poznámky uveďte prosím svoje meno a priezvisko, aby sme platbu vedeli priradiť.

Odporúčame priniesť si na cvičenie pohodlné, teplejšie oblečenie - hrubšie ponožky a mikinu.

Minimálny počet účastníkov je 8. Maximálny počet účastníkov je 16.

Teší sa na Vás Atka