21.9.2019 - ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "BABIE LETO"/ ELEMENT ZEM

21.9.2019 - ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "BABIE LETO"/ ELEMENT ZEM

ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A "BABIE LETO"/ ELEMENT ZEM

Pozývame vás na 3. workshop zo série 5 harmonizačných workshopov - podla 5 elementov, kde sa tentokrát venujeme elementu Zem / "Babie leto" v nás. Podporíme aktuálne slezinu so slinivkou a taktiež žalúdok - pocítite zvýšenie vitality, zlepší sa vám flexibilita tela a mysle, odídete s lepšou náladou alebo minimálne pokojnou mysľou, zrelaxovaní a zregenerovaní. Čaká na nás detox, výživa, liečenie, spriechodňovanie tokov energie, sebapoznávanie na úrovni tela i duše podľa starých jogínskych a taoistických učení - a vo výsledku rovnováha všetkých našich častí :)

Darujte sebe či blízkym darček pre seba - čas pre seba, kde sa nabijete jedinečným čarom a jemnou silou Yin energie.

Program / Obsah:

Privítanie, úvod do témy workshopu, základné inštrukcie príjemného a bezpečného cvičenia
Či-kungová rozcvička, jemne dynamická - pre rozhýbanie čchi + spinálne cviky - pre zdravie chrbtice
Auto-masážne preklepávacie cvičenia "Do-In" - stimulujeme príslušné šľacho - svalové dráhy
Statický či-kung - pre ešte lepšie sprítomnenie sa a načerpanie energie
Pranayama (dychové cvičenia) - jemno-hmotná výživa
zostava Yin joga pozícií pre element Zem (meridián orgánu Slezina + Slinivka / Pankreas / Podžalúdková žľaza a vnútornosti žalúdok - ich šľacho - svalové dráhy)
Statické cvičenia "Makko-ho" (individuálne a niektoré aj s párovou variáciou) - strečingujeme intenzívnejšie
Automasáž v štýle shiatsu - oceňujúci, prepájací a liečivý dotyk na príslušných šľacho - svalových dráhach
Očista sleziny zvukom - liečime slezinu harmonizačnými slabikami a zvukom
Očista sleziny meditáciou - liečime slezinu zámerom vo vedení pozornosti, napr. cez vizualizáciu vo farbe
Aromaterapia - liečime slezinu esenciálnymi olejmi
Akupresúra - (seba)liečenie bez ihiel, tlakom prsta na presne lokalizované bioaktívne body tela
Strava pre podporu elementu Zem v nás, očisty - jedlo ako 1. medicína
Záverečná meditácia.
Priestor pre otázky, zdieľanie
Uzatvorenie, rozlúčenie :)

Stretnutie bude obohatené o výklad taoistických súvislostí k elementu Zem - fyzický, emočný a psychický aspekt z pohľadu TČM (Vonkajší patogén - vlhkosť, Vnútorný patogén - (prílišné) myslenie, Spirituálna duša Yi, Diagnostické súvislosti pre okruh Zeme, Prejavy energetickej nerovnováhy dráhy slezina - slinivka, Prejavy energetickej nerovnováhy dráhy žalúdla) - a ako to môžeme využiť v každodennom živote.

Zem v / na nás - to je to "mäsité" = Svaly - posilníme ich rítmi "5 Tibeťanov". Spodný tantiem / Hara - silný stred (identita, osobnosť, vôľové vlastnosti - presadenie sa, zdravá seba-dôvera, sebaistota), spevňovanie svojho fyzického stredu (core muscles). Vnútornou témou pri tomto elemente (v slezine sídli duša "Yi") je "mentálne premieľanie", úzkosť, sebaľútosť, silná až deštruktívna Myseľ (na ktorú liekom je Meditácia - vďaka nej vieme negatívne aspekty obrátiť na pozitívne: pokoj, pocit "stredu", súcit, rozvoj, tvorivosť. Témou Zeme je výživa, trávenie (mávate často "chuť na sladké" ??), zrelosť / babie leto / poobedie.

Hodina bude vedená skúsenou lektorkou, úžasnou Atkou Tkáčovou, ktorá sa aj profesionálne venuje terapiám a joge. Počas cvičenia bude Atka všetky pozície názorne predvádzať a súčasne doprevádzať výklad slovným popisom a celkovo moderovať stretnutie, takisto vás môže diskrétne sprevádzať niekedy dotykom alebo slovom, aby účastníci benefitovali z pozície čo najviac a dosiahli záverom maximálne uvoľnenie. Niečo viac o Atke a Yin Joge si môžete prečítať aj na weboch: Atka Tkáčová https://a-tka.webnode.sk/o-mne/, https://a-tka.webnode.sk/pristup/, http://openmind.sk/andrea-tkacova-lektor/, http://lotusjoga.sk/atka/, Yin Yoga - https://a-tka.webnode.sk/yin-joga-meridiany/, http://openmind.sk/yin-meridiany-joga/

Na hodinu je potrebná registrácia cez náš rezervačný systém https://rezervacie.yogarituals.sk/ - udalosť nájdete v systéme. Záväznú rezerváciu miesta Vám potvrdíme ihneď po pripísaní úhrady na našom účte.

Cena za workshop je 29 €

Čas workshopu: 21.9.2019 (sobota) o 17:00 – 19:30

Platba na účet:

IBAN: SK6183300000002201613136

BIC/SWIFT: FIOZSKBAXXX

, najneskôr 2 pracovné dni pred začiatkom seminára, prijatá platba na náš účet. Do poznámky uveďte prosím svoje meno a priezvisko, aby sme platbu vedeli priradiť.

Odporúčame priniesť si na cvičenie pohodlné, teplejšie oblečenie - hrubšie ponožky a mikinu.

Minimálny počet účastníkov je 8. Maximálny počet účastníkov je 16.

Teší sa na Vás Atka a Yoga Rituals