ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A LETO / ELEMENT OHEŇ

ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A LETO / ELEMENT OHEŇ

ZHARMONIZUJ SA - YIN JOGA A LETO / ELEMENT OHEŇ

Pozývame vás na 2. workshop zo série 5 harmonizačných workshopov - podla 5 elementov, kde sa tentokrát venujeme elementu Oheň / Letu v nás. Podporíme aktuálne srdce a tenké črevo (no nielen) - pocítite zvýšenie vitality, zlepší sa vám flexibilita tela a mysle, odídete s lepšou náladou alebo minimálne pokojnou mysľou, zrelaxovaní a zregenerovaní. Čaká na nás detox, výživa, liečenie, spriechodňovanie tokov energie, sebapoznávanie na úrovni tela i duše podľa starých jogínskych a taoistických učení - a vo výsledku rovnováha všetkých našich častí :)

Darujte sebe či blízkym darček pre seba - čas pre seba, kde sa nabijete jedinečným čarom a jemnou silou Yin energie.

Program / Obsah:

Privítanie, úvod do témy workshopu, základné inštrukcie príjemného a bezpečného cvičenia
Čikungová rozcvička, jemne dynamická - pre rozhýbanie čcchi + spinálne cviky - pre zdravie chrbtice
Automasážne preklepávacie cvičenia "Do-In" - stimulujeme príslušné šľacho-svalové dráhy
Statický čchi-kung - pre ešte lepšie sprítomnenie sa a načerpanie energie
Pranayama (dychové cvičenia) - jemnohmotná výživa
zostava Yin joga pozícií pre element Oheň (meridián srdca, osrdcovníka, tenkého čreva a 3-itého ohrievača - ich šľacho-svalové dráhy)
Statické cvičenia "Makko-ho" (individualne a niektoré aj s párovou variáciou) - strečujeme intenzívnejšie
Automasáž v štýle shiatsu - oceňujúci, prepájajúci a liečivý dotyk na príslušných šľacho-svalových dráhach
Očista srdca zvukom / slabikami
Aromaterapia - esenciálne oleje pre srdce
Akupresúrne okienko - (seba)liečenie bez ihiel, tlakom prsta na týchto dráhach
Strava pre podporu elementu oheň v nás, očisty - jedlo ako 1. medicína
Záverečná meditácia
Priestor pre otázky, zdieľanie.

Oheň je našou vnútornou mocou, silou, vitálnosťou, súvisí so zámermi, poslaním, voľbou, vôľou, nadšením, vášňou. Najväčšou výzvou na tejto rovine je hystéria, nenávisť, hanba. Základnou emóciou je radosť a láska (tá už ale nie je emóciou :) Srdce liečime spevom, tancom a smiechom.

Stretnutie bude obohatené o výklad taoistických súvislostí k elementu Oheň: fyzický a psychický aspekt z pohľadu TČM (vonkajší patogén, vnútorný patogén), tiež spirituálny - Duch Shen sídliaci v srdci, Diagnostické súvislosti pre okruh Oheň, Prejavy energetickej nerovnováhy jeho dráh - a ako to môžeme využiť v každodennom živote, ako zharmonizujeme.

Hodina bude vedená skúsenou lektorkou, úžasnou Atkou Tkáčovou, profesionálnou lektorkou a terapeutkou. Niečo viac o Atke a Yin Joge si môžete prečítať aj na weboch: Atka Tkáčová https://a-tka.webnode.sk/o-mne/, https://a-tka.webnode.sk/pristup/, http://www.openmind.sk/cs/lektori/detail/25, http://lotusjoga.sk/atka/, Yin Yoga - https://a-tka.webnode.sk/yin-joga-meridiany/, http://www.openmind.sk/sk/kurz/yin-meridiany-joga?lang=cs

V jednotlivých častiach počas cvičenia bude Atka diskrétne sprevádzať niekedy dotykom alebo aj slovom, aby účastník benefitoval z pozície čo najviac a získal záverom maximálne uvoľnenie.

Na hodinu je potrebná registrácia cez náš rezervačný systém https://rezervacie.yogarituals.sk/ - udalosť nájdete v systéme. Záväznú rezerváciu miesta Vám potvrdíme ihneď po pripísaní úhrady na našom účte.

Cena za workshop je 29 €

Čas workshopu: 13.7.2019 (sobota) o 17:00 – 19:30

Platba na účet:

IBAN: SK6183300000002201613136

BIC/SWIFT: FIOZSKBAXXX

, najneskôr 2 pracovné dni pred začiatkom seminára, prijatá platba na náš účet. Do poznámky uveďte prosím svoje meno a priezvisko, aby sme platbu vedeli priradiť.

Odporúčame priniesť si na cvičenie pohodlné, teplejšie oblečenie vrátane ponožiek.

Minimálny počet účastníkov je 8. Maximálny počet účastníkov je 18.

Teší sa na Vás Aťka a Yoga Rituals :)