Jesenná Detoxikácia s YIN JOGOU 6.10.2018 - workshop

Jesenná Detoxikácia s YIN JOGOU 6.10.2018 - workshop

JIN JÓGA je pomalším typom jógy, je kombináciou jogínskej a taoistickej tradície. Stimuluje dráhy meridiánov - energetických dráh v tele, ktorými prúdi životná energia. Nazýva sa tiež akupunktúrou bez ihly, nakoľko vytvorením tlaku na body pozdĺž meridiánov ovplyvňuje zdravie orgánov rovnakým spôsobom ako akupunktúra.

Na workshope sa zameriame na zostavu ásan, ktoré v zmysle tradičnej čínskej medicíny prečisťujú a zlepšujú prúdenie prány (životnej energie) v meridiánoch orgánov najviac aktívnych a zároveň najviac zaťažených v období jesene: žalúdok a slezina (obdobie prechodu leta do jesene), pľúca a hrubé črevo (obdobie celej jesene). Tieto orgány zodpovedajú v tele nielen za trávenie a rozklad potravy, ale aj kvalitu dýchania a priamo ovplyvňujú náš imunitný systém. Jin jógou, ktorá stimuluje prúdenie prány v energetických dráhach týchto orgánov, dokážeme podporiť ich činnosť a tým:

  • zlepšiť svoje trávenie a zároveň sa odľahčiť od stresu, ktorý nám v dnešnej hektickej dobe často prechádza priamo do žalúdka a spôsobuje v ňom rôzne problémy,
  • odstrániť ťažkosti s dýchaním (astmatici, fajčiari),
  • zlepšiť vyprázdňovanie tela a prečistenie celého organizmu (dôležité pre ľudí trpiacich únavou alebo pocitom vyčerpania; pri nadváhe, kožných problémoch: ekzémy, akné; pri hemoroidoch).

Obdobie jesene je v súlade s cyklami prírody ideálnym obdobím na detoxikáciu organizmu, či už sa potrebujeme zbaviť nadbytočných kíl alebo emočnej/mentálnej/psychickej záťaže. Podľa tradičnej čínskej medicíny je jeseň časom, kedy je telo prirodzene nastavené na púšťanie a uvoľnovanie všetkého, čo je pre nás už nepotrebné, a práve Jin jóga nám v tomto ročnom období pomáha detoxikovať organizmus najviac prirodzenou, a teda aj efektívnou a pomerne jednoduchou cestou. Ak cítime, že potrebujeme pre svoje zdravie a životnú kondíciu niečo zásadné zmeniť, resp. upraviť, tak teraz je ten správny čas. Výsledkom pravidelného cvičenia jesennej Jin jógovej zostavy býva, že sa aj počas depresívnej novembrovej atmosféry cítime vitálne a plní zdravia a energie. Ďalším výrazným benefitom Jin jógy je aktivovanie regenerácie spojivových tkanív v ľudskom tele, čím výrazne zlepšuje flexibilitu kĺbov a celkovú ohybnosť tela a chrbtice. Tento druh jógy je vhodný ako doplnok k jangovým štýlom jogy (vinyasa, ashtanga, bikram, a pod.) a aktívnym druhom športu.

PROGRAM: 16:00 - 16:45 hod: Jin jóga teória, meridiány žalúdka, sleziny, pľúc a hrubého čreva, vplyv yin jógy na vnútorné orgány a flexibilitu tela 16:45 - 17:00 hod: prestávka 17:00 -17:30 hod: Jin jóga prax - vysvetlenie jednotlivých asán 17:30 - 17:40 hod.: prestávka 17:40 - 19:00 hod: Jin jóga prax (skupinová hodina)

Sprevádzať Vás bude Lucia Schultzová, lektorka Jin jógy

Na workshop sa registrujte cez náš rezervačný systém https://rezervacie.yogarituals.sk/ - udalosť nájdete v systéme dňa 6.10.2018. Záväznú rezerváciu miesta Vám potvrdíme ihneď po pripísaní úhrady na našom účte.

Cena za workshop je 20 € / 3 hodiny. Platbu treba poukázať na účet: SK94 0900 0000 0051 1417 3252. Do poznámky uveďte svoje meno a priezvisko + názov seminára, aby sme platbu vedeli priradiť.

Minimálny počet účastníkov je 5. Maximálny počet účastníkov je 18.

Veľmi sa na vás tešíme namaste.